CRONICA - NIT DE PUNK - LLEIDA 12/11/2010 - Cotton Club


Tot i el canvi de sala i que el grup local no va voler tocar (no entrarem en detalls perquè no val la pena) al final el concert va tirar endavant i van ser igualment quatre les bandes que van actuar, sent els sabadellencs Youth Voices els nous afegits al cartell... aquí va la meva cutre-crònica:


-Desprès de la notícia mai agradable de quedar-se sense feina, quedava almenys agafar el bus per anar cap a Lleida a veure el gran concert que ens esperava i dit i fet, així va ser...

Destacar la poquíssima gent que va assistir a l'event (fins i tot molta gent de Lleida ciutat que no vaig veure) tot i el canvi de sala no hi havia gran problema per arribar-hi, si jo em vaig espavilar venint sol i de bastant lluny... En fi, és el que hi ha, desprès la gent es queixa de que no es munten bolos, ni punxades, ni res... si quan montes alguna cosa fa més por perdre pasta perquè no vé ni la Verge María que no pas que hi hagi bronca i no poder tornar a la sala/bar a muntar altres coses.

Passant al concert en sí, quan vaig entrar a dins ja estaven tocant els Pennycocks, com sempre de puta mare però ja els he vist 300 cops i ja no em causen cap mena d'impacte, aniria bé que paressin una mica de fer bolos i fessin local d'assaig a sac i tants temes nous com s'els hi ocorrin, no és una crítica, però sí un consell, i menys perquè van tocar un munt de temes propis que no surten el primer EP, vaja, que no els acuso de falta de creativitat ni molt menys, ans al contrari!

Seguidament van tocar els Mercancias, primer cop que travessaven l'Ebre per venir a tocar a les nostres terres, molt millor que la vegada que els vaig veure just fa un any, ja que han fet canvis en la formació i a part del canvi de baixista, ha entrat a tocar amb ells un guitarra que és parlant clar un crack, el tema nou que han fet ho demostra, i com sonen els temes ja clàssics de la banda, els del Maxi EP, ho corrobora, esperem amb ànsia que surti la pròxima referència, del concert a part dels temes de la banda destacar una versió del mític Puta Cerda dels gloriosos MCD, i que no van fer la versió de Pilseners que es van marcar fa un any! Amb ganes ja de tornar-los a veure un cop haguem pogut escoltar en estudi la resta de temes nous de la banda, que en directe ja sonen de collons.

Com a tercera banda de la nit van tocar els Vondanikens de Tarraco, una gran banda de les que són especials tant per lo bons que són musicalment (sobretot el guitarra solista que és impressionant veure'l tocar...) i per les grans lletres que fan, que són "el cachondeo padre" Realment no sabria dir-vos el tracklist, igual que amb els altres grups que tampoc, però vaja van tocar quasi tots els seus temes mítics, un dels moments més grans de la nit va ser amb Encadenado, on el micro va "rular" per la primera fila i ens vam quedar ben afònics... menció a part al cantant de la banda, que fuma mentre canta el doble que jo sense estar tocant, i els que em coneixen saben que fumo fins i tot quan porto el baix penjat... Van tocar algun tema nou però el meu alcoholisme no em permet recordar ni el títol...

Últims de la nit van ser els Youth Voices de Sabadell, que ens van oferir un bon concert d'Oi! Music,cosa d'agraïr perquè avui en dia sembla que l'Oi! ja no es porta gaire i no hi ha gaires bandes mitjanament serioses que en fagin, i menys a Catalunya, és una banda que tot i la seva joventut porten des de que eren uns criajos tocant i això es nota, tots els membres de la banda fan una bona feina amb els seus respectius instruments, a destacar guitarra solista que s'ho fa bastant bé i on el bateria fa de corista, i el baixista m'agrada bastant com toca. Van tocar els seus temes de la demo-cd que van treure fa un temps, i algunes versions de temes clàssics, tots ells ben executats.

Desprès del concert la glory night va continuar pels carrers i bars de Lleida fins ben entrat el dia...

Algunes de les fotos de la nit cortesia d'alguns assistents al concert:










-Les fotos igual que la crònica apareixen en l'ordre de les actuacions.

Salutacions a tota la penya que ens vam veure per allà!


KEEP THE FAITH